tirsdag 26. juni 2012

Hawaii: Dag 4

Lahaina og solnedgangscruise i Ma'alaea Bay


På vei til Lahaina 1. nyttårsdag så vi plutselig at det var stappfullt av bilder og hektisk aktivitet på Papawai Point. Like etter fikk vi øye på noen små sorte prikker som beveget seg ute i bukta. Hval! Dermed var det bare å vrenge bilen ut i veikanten og stoppe. Ikke helt lov, men vi var ikke de eneste, og hval kunne vi jo ikke gå glipp av...

En utrolig flott opplevelse! Selv om jeg måtte zoome maks med kamera for å få med de sorte prikkene på bildet.


Den søte lille røde bilen var vår i noen dager.


Framme i Lahaina parkerte vi og dumpet rett på butikken Boss Frog, som Marius hadde hatt planer om å finne. De selger dykke- og snorkleutstyr og driver ellers med dykke/snorkle/sightseeingturer. Noen dollar fattigere, men med ny dykkemaske med styrke, spesialbrent kaffe og diverse annet i sekken, var vi på vei ut igjen da innehaveren kom og lurte på om ikke vi ville bli med på solnedgangscruise samme kveld.

Lot vi oss lure? Jada...


Dermed ble det ikke tid til den store sightseeingen i Lahaina, men en rusletur langs strandpromenaden rakk vi.


En liten tur innom Lahaina Pizza Co rakk vi også. Utsikten fra andre etasje var helt fantastisk. Heldigvis fikk vi et bord i skyggen, for etter skiftende og litt kjølig vær de første dagene var sommervarmen virkelig kommet.


Pizzaen her var dessverre ikke like bra som utsikten. Den svømte i fett og smakte rett og slett ikke bra. Kombinert med dårlig service ville jeg definitivt anbefale å finne et annet sted å spise, om du skulle være så heldig reise hit.


Lahaina virket som en utrolig flott by, og vi angret begge litt på at vi hadde hoppet på et cruise som gjorde at vi gikk glipp av å se resten. Men etter maten gikk turen tilbake til havna i Ma'alaea, hvor båten hadde avgang.

Og da vi endelig var ombord i båten (etter å ha fylt ut et ukjent antall skjemaer hvor vi skrev under på at mannskapet ikke under noen omstendighet var ansvarlig hvis vi skulle forulykke under turen) på vei utover den rolige bukta, var angeren blåst bort! Vi var utrolig heldige med været og hele turen ble en fantastisk opplevelse!!


Solnedgang over Ma'alaea Bay


Mannskapet hadde forberedt et kjempegodt måltid med fisk/grillet kjøtt, masse deilige grønnsaker og annet snadder. Sjøen var blikkstille, sola skinte i horisonten, og etter et kvarters tid dukket de første hvalene opp et stykke unna. Noen av dem tok seg til og med en liten salto for å vise seg frem for nysgjerrige turister på tur.


Det aller største øyeblikket var da kapteinen slo av motorene og senket sonaren så vi fikk høre hvalene synge over båtens høyttaleranlegg samtidig som disse to dukket opp rett ved båtripa.

Magisk!


På turen inn var vi så mettet av inntrykk at det holdt lenge å sitte og se de siste solstrålene forsvinne i horisonten mens bandet spilte live på dekket under oss. Før turen gikk i stummende mørke tilbake til Kahului.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar