søndag 24. juni 2012

Hawaii: Dag 3

Nyttårsaften!

Veien til Hana og Pa'ia


Nyttårsaften! Veien til Hana er en av tingene man bare må få med seg på Maui. Likevel skal jeg innrømme at jeg var skeptisk. Flere timer i leiebil på en smal og svingete vei er ikke drømmescenariet når man er morrakvalm og i tillegg har lett for å bli bilsyk.

Heldigvis viste veien seg å være bedre enn sitt rykte. Hvertfall den første delen av den. I tillegg er det jo så mye flott å se at vi stoppet cirka like mye som vi kjørte.

Første stopp var utsiktspunktet ved Ho'okipa Beach Park. Herfra var så vi hele bukta inn mot Kahului, de majestetiske fjella bakenfor, og surferne som kastet seg ut i bølgene rett nedenfor. Tror dette er en surfestrand for de mer erfarne, for her var havet vilt!


Sjølve stranda så også ganske fristende ut, men det var stappfullt av folk, så vi tok oss heller en liten tur rett innenfor klippene.


Et lite tips hvis noen faktisk har planer om å kjøre veien til Hana:
Sett deg godt inn i kartet på forhånd. Finn ut hva du vil se og hvor det er, for det er jammen ikke godt å få med seg alt langs veien.

Vi hadde planer om piknik på en strand ikke altfor langt forbi Ho'okipa. Der hadde vi nemlig sett at det gikk en vei helt ned til vannet. Men... vips så var vi kommet lengre enn vi trodde og der var Waikamoi nature trail gitt. Så da blei planene forandret til piknik på toppen her i stedet. I følge guide-boka ender nemlig stien i et flott piknikområde med nydelig utsikt.


Stien begynte bra, med solide, oppmurte trappetrinn og bred, godt ryddet vei. Dermed tenkte jeg at mitt noe ufornuftige antrekk (kjole og pene sandaler... ikke akkurat turtøy) fikk duge. Etter en liten stund gikk den flotte stien over i noe mer kjent fra skogen hjemme. Søle og glatte røtter gjorde turen litt mindre grei for min del, mens Marius storkoste seg (sånn bortsett fra at kona var mindre og mindre hyggelig selskap...).Etter en sølete og svett tur oppover var vi endelig framme ved piknikområdet. Her fant vi ut at det var best å sette seg på benken lengst ut mot kanten. Det fine overbygde piknikbordet lå nemlig i et litt vel fuktig område hvor myggen stortrivdes. Men piknik blei det. Med ferske baguetter, ost og annet godt pålegg. Utsikt hadde vi også. Gjennom buskene som hadde vokst opp og langt der ute så vi antydning til hav.

Hele området bar vel litt preg av å trenge vedlikehold. Men skal jeg være ærlig ville det nok vært en flott liten tur, hadde jeg bare vært bedre forberedt på skogstur og i tillegg hatt tette sko, så jeg slapp å være så nervøs for hva slags kryp som befant seg like utenfor stien.


Trygt nede kjørte vi rett rundt svingen og fikk såvidt parkeringsplass ved Waikamoi falls. Kulpen lokket med friskt vann og muligheter for bading, men det var litt vel folksomt etter vår smak. Et flott bilde fikk vi uansett tatt.

Det blei nok ikke noen "I survived the road to Hana"-t-skjorte på oss, for etter Waikamoi falls bestemte vi oss for å snu.

Vi får vel heller skryte på oss at vi kom halvveis til Hana, sånn cirka.


Smoke Shack. Bare en av mange kuriositeter vi så langs veien...


Helt i starten av veien til Hana passerte vi en søt liten by som virket verd et besøk, og her bestemte vi oss for å ta årets nyttårsmiddag. Det viste seg at byen het Pa'ia og var en god gammel hippieby, som har beholdt noe av den avslappede atmosfæren. Mye takket være surferne som fortsatt holder til her.

Byen består stort sett av to gater, Hana Highway, og tverrgata Baldwin Avenue. I enden av Baldwin Avenue er det en stor offentlig parkeringsplass, og herfra rusler du kjapt ned til "sentrum" av Pa'ia.

Vi endte opp på Charley's. En skikkelig trivelig pub som visstnok er stamstedet til Willie Nelson, som bor deler av året i byen. Bra musikk, deilig pizza og god service. Et veldig godt valg. Her skulle det tydeligvis være nyttårsparty, men med et stykk gravid kone som helst ville være i seng til sju, blei det retur til hotellet for oss. Med store planer om å komme tilbake en annen dag.


Pa'ia "sentrum"Med litt juks klarte vi såvidt å holde oss våkne lenge nok til å skåle for det nye året mens rakettene blinket over hotellstranda. Fin avslutning på en litt annerledes nyttårsaften!1 kommentar:

  1. Hei, jeg vil tipse deg om en reisekonkurranse jeg har på min blogg! Du kan vinne et luksus travel set fra Tempur! :) Om du vil være med så kan du kikke her: http://www.ekteinterior.com/2012/06/vinn-luksus-travel-set-fra-tempur.html

    SvarSlett