søndag 8. juli 2012

Hawaii: Dag 5

Lahaina


Vi klarte ikke kvitte oss med tanken på at vi skulle sett mer av idylliske Lahaina, så dagen etter var vi tilbake, fast bestemt på å bruke lang tid på å utforske byen. Første stopp: Italiensk is i en liten bakgård med benker og sjøutsikt. Nam!


Til tross for kald og deilig is var det så varmt at vi måtte finne oss en plass i skyggen. Fra strandpromenaden så vi ut mot en koselig park, og der fant vi deilig skygge og frisk luft under et tre.

Rett utenfor der vi satt lå det en stein i vannkanten som visstnok var blitt brukt som fødestein for de kongelige på Hawaii. Den så ikke veldig behagelig ut, og jeg er glad for at vår jente skal fødes på et velutstyrt sykehus. Men hvem vet. Det må jo ha vært en veldig tidlig form for vannfødsel.


Etter gårsdagens dårlige pizzaopplevelse brukte vi litt tid på å finne et sted å spise. Cool Cat Café ligger i et lite shoppingsenter rett innenfor havnen i Lahaina. Her var det stappfullt av folk, stedet fikk varme anbefalinger i guideboka og burgerne var blitt kåret til Mauis beste sju år på rad.


Det er nok lurt å innstille seg på litt ventetid hvis du kommer hit rundt lunsjtid, men maten er definitivt verd å vente på.

Dessuten inneholder senteret en stor veldedig bokhandel hvor du kan gjøre et bruktkupp mens du venter på bord.


Fra kaféen så vi rett over på Banyan Tree Square. Alle stammene på hele torvet går ut fra ett tre som ble plantet i 1873 og har fått vokse utover. Nå består det av 16 hovedstammer og mange små forgreininger.

Innimellom trærne var det kunstmarked. Den late stemningen med deilig varm bris og sjarmerende boder minte oss om Montmartre i Paris, og besøket her aleine var verd turen hit.


Til min store glede fant vi også David & Goliath langs strandpromenaden. Der blei det kjøpt inn kule t-skjorter til både oss selv, søsken og ikke minst et par bodyer til bebisen i magen. Fristelsen blei også for stor da vi fant en butikk som solgte hengekøyer i fallskjermsilke.


På vei ut av Lahaina stoppet vi ved en av de mange strendene som lå langs kysten. Det er jo ingen vits å kjøre rett "hjem" når man kan få med seg solnedgangen fra en flott strand.


Solnedgang over Lanai. 
Nytes aller best fra en nyinnkjøpt silkehengekøye.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar