fredag 27. april 2012

Hawaii: Dag 1

Lenge siden sist nå. Men endelig er det på tide å fortelle litt om ferien på Hawaii. For at ikke det skal bli fullstendig overdose blir det flere innlegg. Vi opplevde så mye flott!Som jeg skrev i forrige innlegg endte vi opp på Maui Seaside Hotel i Kahului. Vi hadde nok ikke valgt oss den mest eksotiske byen å bo i, men etter nesten et døgn på reisefot var det genialt å være framme etter en ti minutters taxitur fra flyplassen! 

Dessuten ligger Kahului genialt plassert når man skal kjøre rundt og få sett mest mulig av øya. De fleste stedene vi besøkte lå innenfor en times kjøretur fra hotellet.

At det bor flest lokale her, og at det dermed er lett å finne vanlige butikker når man skal ha med mat på tur eller ikke orker mer av hotellfrokosten, er heller ikke dumt.


Det første rommet vi fikk lå innerst i en lang gang med utsikt til parkeringsplassen og ingen mulighet for annet uteliv enn å åpne vinduet på gløtt og slippe inn eksosen. Den første natta holdt det likevel i massevis at det sto en seng der (to senger faktisk), men i forhold til rommet med bassengutsikt og uteplass som vi skulle hatt var det en stor skuffelse.

Heldigvis ga vi oss ikke, og etter litt krangling i resepsjonen endte vi opp med et koselig rom med sjøutsikt og en bitteliten, trivelig uteplass. To stoler og et bord holder i massevis for oss.


Ikke verdens største rom, men jeg kan love at det var betraktelig bedre enn det første vi fikk.


Byttet av rom gjorde at vi måtte sjekke ut og vente noen timer med å sjekke inn igjen. Dermed hadde vi god tid til å hente leiebilen fra flyplassen og se oss litt rundt i nærområdet.


Det viste seg at leiebilselskapet hadde gratis henteservice, noe som var en positiv overraskelse.


Vi rakk en liten tur innom nærmeste småby, og fant en luguber liten burger/nuddelsjappe i en sidegate hvor vi fikk oss litt lunsj. Marius var superfornøyd, det minte jo om Australia. Jeg var noe mer skeptisk. Men nå skal det vel legges til at den lange reisen uten skikkelig mat, kombinert med morrakvalme, kanskje ikke gjorde meg veldig positivt innstilt i utgangspunktet...


Og hva gjør man, når man er sliten og egentlig bare vil ta kvelden klokka fem, men innser at det kan være greit å holde seg våken litt til? Joda, vi gikk på kino vi. Kjentes litt feil å "kaste bort" tid på Hawaii i en kinosal, men for oss var det den perfekte avslutningen på dagen.

Og så var vi klare for sightseeing dagen etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar