fredag 14. oktober 2011

The Seven coloured EarthHadde noen fortalt meg før vi reiste til Mauritius at den naturopplevelsen jeg kom til å huske best var en haug med jord, hadde jeg nok ledd litt. Men sånn er det altså. 12-13 timer med intens sightseeing og flotte opplevelser, og dette er altså det jeg husker best. 


The seven coloured earth i Chamarel, sør-vest på Mauritius, er et helt fantastisk syn. Fargene glitrer i sola og du ser tydelig variasjonene, fra rødt og gult til lilla.
Det aller mest fascinerende er at fargene ikke blander seg, og prøver noen å blande dem vil de ende opp hver for seg igjen til slutt.

Et lite utdrag fra Chamarels infoside:

"The earths are particularly unusual; created by volcanic rocks that cooled at different temperatures, the earths form beautiful patterns of color in the exposed hillsides. And if you mix the colored earth together, they'll eventually settle into separate layers."

Her finner du også mer info om Chamarel-området. Siden er definitivt verd å sjekke ut hvis du planlegger tur til Mauritius. 


I tillegg til den syvfargede jorda, besøkte vi også Chamarel-fossen og et romdestilleri med helt fantastisk beliggenhet, som begge vil få sitt eget innlegg etterhvert. For hva er vitsen med en ferieblogg, om ikke hver gode opplevelse kan få den oppmerksomheten den fortjener...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar